Ķirbju cepumi

Sastāvdaļas:

• 300 g ķirbju biezenis
• 1 ola
• 2 tējkarotes cepamais pulveris
• 1 ēdamkarote citronu sula
• 650-700 g milti
• 1 olas dzeltenums
• 0,5 tējkarote sāls
• 150 g krējums
• 150-200 g cukurs
• 120 g sviests
• 1 tējkarote citronu miziņa
• 5 ēdamkarotes ķirbja sēklas
• 1 ēdamkarote piens

Pagatavošana:

1. Lielā bļodā sajauciet mīkstu sviestu, olu, cukuru, citrona mizu, skābo krējumu, ķirbju biezeni, citronu sulu un sāli.

2. Pievienojiet daļu miltu, samaisiet, pēc tam 3 ēdamkarotes ķirbja sēklas un atlikušos miltus. Mīciet mīklu, tai jābūt mīkstai un nedaudz jālīp pie rokām.

3. Mīklu izrullējam 8 mm biezā taisnstūra kārtā un ieziežam ar olas dzeltenuma un piena maisījumu. Sagriež mazos kvadrātos un apkaisa ar ķirbju sēklām.

4. Mēs pārliekam cepumus uz cepešpannas, kas pārklāta ar pergamenta papīru, un cep 12–13 minūtes cepeškrāsnī, kas iepriekš uzkarsēta līdz 200 grādiem, līdz cepumi zeltaini brūni.

Cepumi ar ķirbi ilgstoši paliek svaigi. Sēklu vietā varat pievienot valriekstus vai pievienot citas iecienītas piedevas, tad garša būs vēl interesantāka.

avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment